fredag 1. januar 2010

Peru

Vi landet på flyplassen i Lima den 28.desember. Derfra tok vi en buss direkte til Ica og derfra taxi til Huacachina. Det er et lite tettsted som faktisk er en liten oase midt i en ørken. Her er et bilde stjålet fra nett for å vise hvordan det ser ut fra luften:  Nydelig!


Vannet luktet svovel og inba ikke til bading, men ellers var det et nydelig sted (og hostellet vårt hadde dessuten svømmebasseng!)


 


 Planen for oppholdet var å kjøre sandboard.. Dette har vi (naturlig nok) aldri prøvd før, men fikk anbefaling fra en jente vi traff i Nicaragua. Det var ganske annerledes enn å kjøre på snø, veldig tungt å svinge. Men vi fikk det da sånnn brukbart til og det var utrolig artig! Vi ble kjørt opp på sandtoppene og rundt omkring av noen spesielle bungee-biler. Dette var egentlig like gøy som selve sandboardingen ettersom de kjørte sinnsykt fort!!
 

Sand på alle kanter
 

Kulere enn dette blir vi ikke...

Birgit i full fart nedover:



Arequipa

Fra Huacachina tok vi en nattbuss til Arequipa. Det er den nest største byen i Peru med 7-800 000 innbyggere pluss en masse backpackere. Den ligger innklemt mellom 6000 meters fjell. Her feiret vi nyttårsaften med stil!






Nyttårsaften her er, av en eller annen grunn, gul. Så de hadde pyntet med gult over alt. Til og med nissen var gul. Desverre var det kun barna som fikk sitte på fanget og komme med ønsker...

 

8 kommentarer:

  1. Godt nyttår!
    Pass dere for Indianere, så de ikke tar dere!
    Fra Bestemor i Engerneset;)

    SvarSlett
  2. He, he, saa koselig at du er inne aa kikker paa bloggen vaar da!
    Indianerne her er bare snille, de er ingenting aa passe seg for..
    GODT NYTTAAR til deg og!!

    Merete

    SvarSlett
  3. Hei Merete!
    Då følle eg med på alle bevegelsar. Peru har ikkje skuffa så langt og eg kjenne at eg får endå meir lyst å dra dit. Sitte her med peisen og slappe av. Har vært på ski i trikkeskinner av nåken spor-fortsatt kaldt. På jobb når det gjeld forhandlingar går det TREGT, vente på ny dato for utsatt møte før jul, dvs at me har ik hatt møte itte du drog. Det ved valg av rep til styret er no tull, di hadde to mnd på seg til å finna ut av formalitetane!!
    PS: Sett no urbefolkning? gått opp i høyden og testa pulsen?
    mvh Tove

    SvarSlett
  4. Hei Merete og Birgit!

    Er inne på bloggen ofte å ser på oppdateringer. Artig å kunne fölge med.
    Regner med dere har en alletiders tur.
    Her er det -27 grader i dag. Litt annerledes hos dere regner jeg med... :)

    Pernille L.

    SvarSlett
  5. Tove: Er oppe i 3300 meters hçyde naa. Kjenner det er tyngre aa puste bare en gaar vanlig.. Men saa er nok du i MYE bedre form en meg, saa gaar nok som en lek for deg. Skal opp i 1000 meter til, saa er spent paa hvordan det fçles..
    PERU kan virkelig anbefales paa det sterkeste!!! Folkene her er utrolig trivelige og hjelpsomme og alt er billig (utenom Macchu-Picchu)
    Alle muligheter for en aktiv ferie her. Bare aa starte planleggingen : )
    Skal komme med fristende bilder fra fjellene snart.....

    Ogsaa har jeg visst noe aa gjçre naar jeg kommer tilbake og da hçres det ut som ; )

    SvarSlett
  6. Hei Pernille!
    Koselig med melding. Hçrer rykter om at det er voldsom kulde i Norge ja. Og spesielt Trysil som vanlig...
    Her er vi opp i fjellene i Peru naa, saa vi synes det er ganske kaldt her selvom det sikkert er opptil 20 grader midt paa dagen...

    Hvor feiret dere jul i aar da.. Vi maa faa til aa treffes da jeg kommer tilbake!

    Klem, Merete

    SvarSlett
  7. hei birgit! håper du har det fint. her der det snø og kaldt og snart helg. hilsen Ezatullah, Aravind, Sinti, Tommy og Kari

    SvarSlett
  8. Hei Kari og gutta!

    Jeg har det veldig bra. Reiser rundt i fjellheimen i Peru og Bolivia om dagen. Er faktisk ganske kaldt her ogsaa, men ikke sammenlignet med Norge. Koselig aa hoere fra dere og haaper dere har det bra!

    Sees snart.
    Birgit

    SvarSlett