torsdag 11. februar 2010

Brasil 2: Paraty og Ihla Grande

Etter Pantanal hadde vi noen velfortjente, avslappende dager ved bassengkanten på hostellet i Campo Grande. Deretter tok vi buss (17 timer) til Sao Paulo, og derfra igjen videre til Paraty. Paraty er en liten koselig koloniby ved østkysten av Brasil, ikke så langt unna Rio. Her var det VARMT, opptil 45 grader midt på dagen, så vi orket egentlig ikke å gjøre så mye.. Men en dag var vi ihvertfall på guidet tur til tre forskjellige fossefall i nærheten:
Godt med avkjølende ferskvann:

Guiden vår:


Her kunne vi også skli på steiner, naturlig rutsjebane!! Morro-morro!
De lokale gutta sto på beina og hoppet nedover, men vi fikk streng beskjed om å sitte mens de ga oss fart. Gikk egentlig fort nok uansett:


IHLA GRANDE
En av Brasils største øyer som ligger et par timer unna Rio. En nyyyydelig paradisøy med over 200 strender, så her ble vi en hel uke.


De to bildene over er tatt på en båttur vi meldte oss på en dag. Vi så for oss en liten, koselig båt som skulle ta oss rundt en del av de fine strendene på øya. Når vi kom til kaia om morgenen var det som møtte oss en stor katamaran og over 100 personer som skulle være med. Så plutselig var vi ufrivillig midt i  "charterfeber", med slitsomme, gale folk som ikke engang kunne svømme.
Bare se fra ene stoppen:
(så vi var enige om at det hadde vært en spesiell dag)

Siste dagen dykket vi. Birgit fikk prøvd for første gang, ettersom de hadde introduksjonsdykk med instruktører for de uten sertifikat. Et litt spesielt opplegg med en ca 10 sekunders opplæring før det bare var å hoppe uti vannet... Men det gikk strålende det og vi fikk sett utrolig mange fisker og dyr.
Merete var svært forøyd med å endelig få sett havskilpadde:
Et TVcrew kom ombord, så vi var kanskje på brasiliansk Tv den kvelden:

"sentrum" på Ihla Grande:
(den beste ølen i Brasil til høyre, uttales SKÅL!, så er ganske så greit for jenter som ikke kan et ord portugisisk)

1 kommentar:

  1. Hei Birgit!
    Fine bilder du er tøff og modig som holder en slange. gleder meg til du kommer tilbake.
    Hilsen Aravind

    SvarSlett