lørdag 22. oktober 2011

Vang Vieng

Vang Vieng ligger idyllisk til ved elven Nam Song, omkranset av kalksteinsfjell. Noen få av turistene som besøker byen skal se på templer, padle kayak eller nyte den vakre naturen på andre måter. Men det er noe annet som tiltrekker seg tusenvis av backpackere hvert år: TUBING! 

Og hva er tubing? I sentrum leier du deg en stor badering og blir så fraktet med tuktuk ca 4 km nord for byen. Langs elva ligger det tett i tett med små barer. I høysesongen er det visstnok så mange som 30. Heldigvis slapp vi unna med en del mindre enn det. Etter å ha nippet til en øl i den første baren, kaster du deg ut i elva med baderingen og seiler nedover. Ved neste bar står det en kar som kaster uti et tau til deg, sik at du kan komme deg i land. Og slik fortsetter det nedover, så mange stopp du orker! De forskjellige barene har ulike aktiviteter som beer-pong, stupetårn, vannsklier, husker, slengtau, gjørmebad osv. En av utfordringene består i å komme seg ned igjen til byen før 18.00. I tillegg til at du da får igjen depositumet er baderingutleieren mye blidere.

Selvfølgelig er vi jo alt for gamle for å delta på dette tullet. Men vi tok oss ihvertfall en tur opp noen dager, bare for å kunne vise dere hva som foregår:

Her gjør folk seg klare til neste bar.
Utover dagen begynner det å bli liv på dansebrygga!

Med livet som innsats, prøver denne karen å redde røyken og
drinken (i bøtte-Vang Vieng style) over til den andre siden.
Erik imponerer i stupetårnet!

Limbo under krykka til han til høyre.

Nye klær for anledningen.



Og slik ser forøvrig byen ut:

Noen munker på vei til tempelet i den rolige hovedgata.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar