tirsdag 13. mars 2012

Britz!!

Etter noen dager i Sydney, fikk vi storfint besøk fra Norge. Marte og Mari kom helt fra Oslo for å beøke oss på andre siden av jorda!  I tillegg til å gjenta besøk på Bondi Beach og Operahuset sammen med de, reiste vi på dagstur til Blue Montains og gikk i botanisk hage.

Fin utsikt!

Hele gjengen foran "the three sisters".

Botanisk hage, Sydney.

Grillet kengeru

Så var det klart for å reise ut fra Sydney og oppover østkysten. Etter litt om og men, hadde vi endelig tatt mot til oss og leid oss en skikkelig campingbil. Selskapet vi leide av het Britz, så den ble raskt døpt til dette navnet..
På bilutleiekontoret måtte vi først se en instruksjonsvideo. "In Australia, we drive on the left side of the roas. LEFT side" osv. I tillegg var Britzen mye større en forventet, så vi var mer enn litt skjelvne når vi skulle starte kjøreturen ut fra storbyen.
Det startet ikke så bra.........

Men etterhvert fikk vi dreisen på det. 

Første overnatting var ved nasjonalparken Myall Lakes. Her bodde vi på en liten campingplass langt inne i bushen, rett ved en nydelig, øde sandstrand. I  tillegg til å ha et utdrikningslag som naboer, fikk vi sett både digre øgler og en dingo. Morgenen etter oppdaget vi dessverre at Britzen var tom for både bensin, gass, elektrisitet og vann. Så da måtte vi bare reise nordover da.

 

"Har vi husket å låse alle skuffer og skap?" Alltid like kjedelig å glemme når man kjører campingbil.
Neste stopp på road trip`en var Forster. Et koselig lite sted. Riktig nok ikke så mye å se, men vi ble i et par dager da vi trengte å slappe av litt.


On the road again. Vi planla ikke turen på forhånd, men stoppet i god campingånd der det passet oss. Kystperlen Port Macquarier ble neste stopp.
På veien stoppet vi og badet.

Underveis tok vi turen innom en dyrepark. Her fikk vi kose med koalaer, matet kenguruer, klappet en dingo og sett mange andre fine dyr.

De sover visst ca 20 timer i døgnet..

Vær så god!


Titt titt!

Ja, det ser ut som en hund. Men det ER en dingo...

Verdens giftigste slange. Et bitt inneholder visst nok gift til å ta livet av 50-100 mennesker.
Siste stopp i camingferien ble Coffs Harbour. Bortsett fra at det er en nydelig strand der og at den egner seg ypperlig til å nyte late dager med gode venner og full kjølebag, har vi ikke stort å si om stedet...
Coffs Harbour our way!


Vi leverte britzen like ved Byron Bay og tilbrakte like så godt noen dager der. Bla a tok vi en dagstur til hippiebyen Nimbin. Et koselig og veldig avslappende sted.



Fantastisk

Skrekk og gru.



1 kommentar: