mandag 22. august 2011

Beijing

Kinas hovedstad er like stort i areal som hele Belgia og har 16 millioner innbyggere. Ryktene skal ha det til at det er så forurenset at man ikke ser sola der, men vi kan avsløre at det er tull og tøys (vi så den iallefall et par dager...). Det mest overveldende er befolkningsmengden; det kryr av mennesker, biler, sykler og mopeder overalt. Det er rett og slett litt for mange kinesere i Kina! 

Som nykommer til reisefølget, føler jeg at det er på tide å ta ordet her. Velkommen til Linn sa alle, mens de bukket og neiet og var så glade..
Vi tilbrakte tilsammen ti dager i Beijing og her følger et knippe av våre utskeielser:

DEN KINESISKE MUR
Selvfølgelig tok vi turen opp til verdens største byggverk. Den kinesiske mur slynger seg 8852km bortover og ble bygget som en forsvarsmur for angrep fra nord. Den kinesiske mur regnes som et av verdens moderne underverk, men påstanden om at den er så stor at den kan sees fra månen er visstok bare en myte.  Uansett fikk vi gått noen kilometer med trapper og tårn før vi kunne suse ned igjen på en slags "bob-bane".
Fin-fint!
Sporty turist!



PEKING AND
En delikatesse man bare MÅ teste ut i Beijing er Peking-and. Vi visste ikke helt hva det var, men det viste seg å være, ja, helt ok.... Andekjøtt, og andeskinnbiter i en slags lefse, med plommesaus og løk samt agurkstaver. Jepp, det var det. Ikke et kulinarisk høydepunkt akurat, men interessant nok.
Vi er nå fire personer rundt bordet!
Sånn skal det gjøres.

MARKEDER
Vi besøkte silkemarkedet som er en 7-etasjers bygning fylt med boder som selger alt som finnes av klær, sko, vesker, souvernier og selvfølgelig silke. Selv om det var billig var det litt for tidlig ut i turen til at vi orket å shoppe noe særlig.

I sentrum av Beijing ligger det et stort nattmarked som selger alt fra silkepunger, via Maos lille røde til friterte skorpioner. Sammen med 10 000 kinesere tok vi turen dit en av kveldene. Det som muligens var mest fascinerende for oss kjedelige nordmenn, var alle de, kremt, fristende insektene. Man kunne velge seg ut noen fine, fete eksemplarer, og få de fritert på stedet. Valget falt på skorpioner og tjukke larver. Nam! Eller ikke. Men vi har iallefall prøvd! 

Litt av utvalget.
Fuggel på pinne!
Fritert skorpion, ny favorittrett.

SOMMERPALASSET
Sommerpalasset i utkanten av byen fungerte opprinnelig som et feriested for de geistlige. Her kunne de komme seg vekk fra varmen og stresset i byen og rusle rundt blant templer, hager og innsjøer. 


 ANNET
"Beijing by night"
På hostellet lærte vi å lage dumplings fra scratch.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar