tirsdag 30. august 2011

Chengdu

Nå er det jammen snart på tide å få blogget ferdig om Kina!! Det har allerede har gått en uke siden vi krysset grensen og forlot den kinesiske sensuren, men jammen ble vi delvis nektet adgang til Blogger.com i Vietnam også. I tillegg har vi fartet rundt og gjort en hel del denne uken, så vi har egentlig ikke hatt tid heller. Så beklager til vår enorme fanklubb som ivrig sjekker bloggen for nye innlegg!!! Uansett, her kommer det:

Etter Xian delte vi oss i to en stund. Mens Birgit og Erik tok fly sørøver til Guilin og Yanghuo, reiste Linn og Merete til Chengdu med ett mål for øyet; å få sett pandaer. I tillegg hadde Lonely Planet tipset oss om at verdens største sittende Buddha skulle befinne seg i nærheten, så den ville vi også få med oss.
Denne gangen skaffet vi oss litt bedre togbilletter, "hardsleeper", som var et stort skritt i retning av mer komfort. Slik gikk den 16 timers togturen fra Xian som en drøm og vi kom for første gang uthvilte frem til et nytt sted.
Ettersom vi kom sist på, måtte vi sove på de øverste av tre senger. Men funket fint det!
Delte vogn med tre munker : )
Linn, hjelp meg! Hva het denne parken i Chengdu?? Tja, var iallefall en park til minne om en kinesisk forfatter som levde for leenge siden. Mye lys og kitsch!
"The giant Buddha" i Leshan, 71 meter høy!
Vi gikk i bratte trapper ned fra hodet og helt ned til tærne. Ikke greit å ha høydeskrekk her!
Velfortjent lunsj etter turen sammen med vår danske venn.
 PS: beklager at vi har grist med mat utover hele bordet, vi var VELDIG sultne!
Og endelig, høydepunktet; PANDAER!
I Chengdu Research Base of Giant Pandas er det godt å være en av de 100 pandaene som bor her.
De hadde masse boltreplass, mye mat og virket friske, sunne og lykkelige. Ikke dra for å se på pandaer i zoo i Kina! Vi sitter med inntrykk av at kinesere generelt ikke er veldig snille med dyrene sine.
Pandaene brydde seg lite om turistene som gikk forbi.
De hadde nok med å dyrke favoritthobbyene sine: Spise bambus, leke og sove!
Nyfødt panda. Hvis du ikke synes denne er nydelig søt, så er du en kald jævel!

Og hva som ellers er verdt å nevne om Chengdu er at vi var på en nattklubb der man fikk all drikke gratis! Vi var en gjeng fra hostellet vi bodde på som gikk dit samlet og når vi kom inn fikk vi whisky, blandevann og frukt på bordet. Og når flaskene etterhvert ble tomme kom kelnerne bort til oss med mer drikke. Vi betalte ikke ei krone hverken for inngang eller i baren! Når de i tillegg bydde på et "fantastisk" danseshow på scenen, så går denne kvelden inn i hukommelsen som svært spesiell. Vi har i ettertid hørt at det er ganske vanlig at utlendinger som oss får gratis drikke rundt omkring og vi snakket med en som hadde reist rundt en uke uten å betale for hverken mat eller drikke..  Kina fortsetter å forundre oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar