lørdag 21. januar 2012

Det gyldne triangelet

Rett før jul fikk vi storfint besøk. På flyplassen i New Delhi landet Meretes to søstre, Anita og Therese, samt Anitas forlovede Geir Ove og venninnen Bodil. På forhånd hadde vi booket en tredagers tur til det som populært kalles Indias ”gyldne triangel”.


Reiseruta

Geir Ove poserer foran gliset vi leide.


AGRA

Først gikk turen til Agra og det kjente Taj Mahal. Byggetverket er et mausuleum reist av Mogulherskeren Shah Jahan til minne om hans yndlingskone Mumtaz Mahal. Det sto ferdig i 1653 og regnes for å være en muslimsk helligdom. Verket står på UNESCOs liste over verdensarv. (http://no.wikipedia.org/wiki/Verdensarven) og er kåret til et av verdens syv moderne underverk(http://no.wikipedia.org/wiki/Verdens_sju_nye_underverk)




Spenstige søstere

JAIPUR

Neste dag gikk ferden videre til turistmagneten Jaipur. I 1876 ventet byen celebert besøk av prinsen av Wales. I den anledning ble alle bygningene i gamlebyen malt rosa (tradisjonelt fargen for gjestfrihet). Den dag i dag er det fortsatt en lov om at alle bygninger skal være rosa. På den måten har gamlebyen fått kallenavnet "den rosa byen".





Kjæresteparet i full firsprang over veien. Trafikkreglene i India er litt mer  diffuse enn i Norge. Beste trikset er å krysse fingra og løpe over.


I tillegg  til å surre rundt i gamlebyen tok vi oss også en tur til Amber Fort. Byggverket ble påbegynt i 1592 og var opprinnelig ment som et fort som skulle beskytte byen. Fortet huset også byens fyrste, hans soldater, tjenere og kvinner. På omvisningen var vi blant annet innom den delen av fortet som var forbeholdt hans koner og konkubiner. Kvinnene hadde hvert sitt rom og fyrsten prøvde så godt han kunne å tilbringe like mye tid på hvert av dem. Allikevel oppsto det visstnok mye sjalusidramaer og slagsmål.



Turister på vei inn.



Paparazzi


Det trengs store gryter når man har så mange munner og mette.


ON THE ROAD:










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar