lørdag 7. januar 2012

New Delhi


Moder India, hvor skal man starte? Selv etter noen mnd på reisefot fikk vi et lite kultursjokk da vi entert dette enorme, merkelige landet. Som så mange har påpekt før oss, India kan ikke på rettferdig vis beskrives med ord og bilder, India må oppleves. Det er menneskene, luktene (krydder og urin), fargene og lydene (roping, hoiing og tuting (de fleste indiske kjøretøyer er visstnok utstyrt med to tuter i tilfelle den ene skulle ryke)), samt den urokkelige troen på skjebenen som gjør at India oppleves så annerledes enn alle andre land undertegnede har besøkt.

Av verdens sju milliarder mennesker er 1,2 milliarder av dem indere. Det gjør India til verdens nest mest befolkede land. Sammen med vinneren Kina står disse to landene for over 1/3 av verdens befolkning. Men i motsetning til Kina har ikke India hatt noen Mao. Befolkningsveksten fortsetter i et forykende tempo og India er estimert å ta igjen Kina innen 2030. Dette er til interesse og hodebry for flere enn demografene, da India allerede sliter med å fø sin nåverende befolkning. I tillegg kan det nevnes at indias befolkningstetthet er over 3 ganger så stor som kinas, og til sammenligning 28 ganger så stor som lille norges. Man er med andre ord sjelden alene i India. Nå har jeg vel allerede hostet opp nok tørre fakta for et blogginnlegg, men jeg kan i tillegg nevne at inderne er verden tynneste folkeslag.

Dette fører til at en gåtur i hovedstadens kaotiske gater byr på et hopetall mennesker som drar i oss og vil vise oss rundt, transportere oss hit og dit og selge de utroligste ting for noen skarve rupier. Beklager begrepet skarve, men det er hysterisk billig her. En tur på resturant akkompagneres med sultene, bedende tiggere som gjør at selv den fantastiske indiske maten ikke smaker fullt så godt. På en tur i parken ble vi jammen også tilbudt å få renset ørene med en litt sliten, møkkete q-tips for bare 10 rupier.

Vi tilbrakte en uke i hovedstaden. Hvilket strengt tatt er mer enn nok. Vi brukte dagene på å trave storøyd rundt i gatene og svare 7000 indere (kun menn) på hvor vi er fra og hvor lenge vi skal være i India. Et par serverdigheter fikk vi også med oss. Her kommer noen bilder fra vår uke i New Delhi:


Rickshaw

Butikkene er stort sett ganske små, men det gjør ikke noe da man kan henge varene oppover veggen!

Egne (rosa) vogner kun forbeholdt kvinner på t-banen. Veldig behagelig, faktisk.
Apekattene er også en del av bybildet.

Red Fort

Red Fort

Red Fort
Selv på steder med mange turister er det veldig populært å ta bilder med/av oss. Disse var høffelige og spurte. De fleste snikfotograferer, eller rett og slett stiller seg opp rett foran oss og knipser i vei. Til tider ganske irriterende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar